VIDEO / Proiectul Bike Sharing este funcțional. Grăbiți-vă, va fi oprit la 1 decembrie!

Dupa o perioada lunga de asteptare, proiectul Bike Sharing a fost pus in miscare. Aproximativ 470 de biciclete vor fi puse la dispozitia clujenilor incepand de astazi.

Daca vor alege aceasta varianta alternativa de deplasare, clujenii vor putea circula inclusiv pe zonele dedicate exclusiv transportului in comun.

foto: clujmanifest.ro
foto: clujmanifest.ro

 

Primarul Emil Boc a anuntat ca pentru a facilita circulatia in oras, dupa finalizarea lucrarilor de pe Calea Motilor, municipalitatea are in vedere construirea unei benzi dedicate transportului in comun, intre cartierele Manastur si Marasti. “In consecinta si traseele pentru biciclisti vor fi mai multe si mai sigure, avand in vedere ca pe acea banda vor circula doar autobuzele si biciclistii”, a declarat primarul Clujului.

După finalizarea lucrarilor de asfaltare din oras, vor functiona 50 de stații self-service, care vor pune la dispozitia clujenilor circa 540 de biciclete. De asemenea, municipalitatea are pe stoc 5.000 de carduri care pot fi ridicate și comandate începând de astăzi.

Cum functioneaza sistemul?

Cei care doresc sa inchirieze o bicicleta trebuie sa se prezinte la primarie, sa semneze un contract valabil 4 ani, unde vor primi un card si un cod pin. Timp de 45 de minute, acestia se vor putea plimba gratuit, dupa care vor trebui sa inregistreze din nou in sistem.

Dupa 60 de minute, folosirea bicicletei este taxata in functie de durata. Astfel, taxa porneste de la 2 lei, pentru 90 de minute, si ajunge la 80 de lei, pentru 720 de minute. De asemenea, pentru returnarea bicicletei dupa 12 ore de la expirarea duratei maxime, adica ora 24.00 din ziua inchirierii, se va aplica o penalitate de 100 de lei. Nu in ultimul rand, pentru nereturnarea bicicletei pana la ora 24.00, amenda este de 100 de lei, dar vor fi sesizate si organele de cercetare pentru fiecare caz in parte

Valoarea totala a proiectului este estimata la 14 milioane de lei, 98% reprezentand fonduri europene nerambursabile.

Sistemul de bike sharing va fi disponibil pina la 1 decembrie si va fi reluat in primavara anului viitor.

Larisa Antal

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.