Primarul Emil Boc a fost audiat la DNA Bucureşti în dosarul penal al Elenei Udrea

Primarul Emil Boc a ieșit la ora 13.00 de la DNA București.

”Am dat o declaratie de martor în dosarul care vizeaza cazul Elenei Udrea, acel dosar in care s-a incuviintat de catre Parlament inceperea urmaririi penale. Nu l-am cunoscut sau intalnit pe afaceristul Buzaianu si nu am cunostinta de sponsorizare sau intentie de sponsorizare pentru PDL”, a declarat Emil Boc la ieşirea de la DNA.

”Am precizat ca in 2012 am fost candidat la alegerile locale de la Cluj si mi-am concentrat activitatea pe campania electorala de acolo, fiind o competitie destul de grea.

In cazul alegerilor locale, fiecare organizatie judeteana isi alcatuieste bugetul de campanie si isi stabileste strategia concreta in vederea castigarii alegerilor, conform celor stabilite in BPN. La nivel judetean, exista in copie o functionare a partidului dupa modelul BPN, adica fiecare organizatie are propria structura de conducere care stabileste bugetul, modalitatea de promovare a partidului sau a candidatilor”, a mai spus Emil Boc.

Procurorii DNA au dispus vinerea trecută măsura controlului judiciar pe cauțiune în cazul Elenei Udrea în dosarul în care Parlamentul a încuviințat începerea urmăririi penale și reținerea acesteia, nu însă și arestarea preventivă, fiind stabilită suma de cinci milioane lei.

Elena Udrea este acuzată de luare de mită în formă continuată, trafic de influență în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de operațiuni financiare incompatibile cu funcția ori încheierea de tranzacții financiare utilizând informațiile în virtutea funcției, spălare de bani în formă continuată, fals în declarații de avere în formă continuată (cu referire la declarațiile de avere din perioada 2009 — 2012).

Potrivit DNA, în anul 2010, în calitate de ministru și de persoană cu funcție de conducere în PDL, având influență asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei și ai SC Hidroelectrica SA, Elena Udrea a pretins de la un om de afaceri, prin intermediar, suma de 5 milioane de dolari, pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, în continuare, a contractului bilateral de vânzare-cumpărare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA.

“Pentru a-și exercita influența, (…) la începutul anului 2012, a primit de la același om de afaceri, prin intermediar, suma de 3.800.000 de dolari și o creanță de 900.000 de euro pe care una dintre firmele controlate de acesta o deținea ca urmare a unui împrumut garantat cu pachetul de 90% din acțiunile la o societate cu activitate în mass-media”, susțin anchetatorii.

Procurorii mai spun că Elena Udrea s-ar fi folosit de influența pe care o avea ca ministru pentru a cumpăra prin interpuși, sub prețul pieței, o vilă pe litoral, pe care ar fi renovat-o cu bani de la compania care avea contract cu ministerul.

sursa: domnuleprimar.ro

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii