Acasă Administrativ Prima ninsoare a adus dureri de cap şoferilor din Cluj

Prima ninsoare a adus dureri de cap şoferilor din Cluj

Prima ninsoare din această iarnă a dat peste cap traficul rutier din Cluj-Napoca. Circulaţia se desfăşoară cu dificultate în special în centrul oraşului, dar şi în mai multe zone dinc artierele oraşului.

Circulația rutieră este îngreunată, din cauza ninsorii, pe drumul județean 108 C, la ieșirea din localitatea Leghia, înspre DN1 E60. În această dimineață s-a așternut primul strat de zăpadă, iar traficul rutier se desfășoară în condiții de iarnă. Pentru evitarea incidentelor rutiere, un echipaj de poliție s-a deplasat la fața locului.

Se pare că autorităţile încearcă să nu mai fie luate prin surprindere, în acest an, de venirea zăpezii, așa cum s-a întâmplat în anii anteriori. Aceștia au anunțat reprezentații Regiei Județene de Drumuri, pentru a interveni cu utilaje de deszăpezire, precum și de împrăştiere a materialului antiderapant.

Poliția rutieră le amintește conducătorilor de autovehicule să fie prudenți, iar înainte să pornească la drum să se informeze cu privirea la starea traseului pe care vor să-l parcurgă. Polițiștii le reamintesc șoferilor că trebuie să aibă în vedere utilizarea anvelopelor de iarnă, care este obligatorie, atunci când circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, pentru preîntâmpinarea evenimentelor nedorite, polițiștii de la rutieră îi sfătuiesc pe șoferi să conducă prudent și să adapteze viteza de deplasare la condițiile meteo.

Apariția traficului aglomerat poate determina apariția unor blocaje rutiere, așa că polițiștii îi sfătuiesc pe participanții la trafic să fie răbdători și să nu blocheze intersecţiile.

În acest moment, în județul Cluj se înregistrează 0 grade, iar precipitațiile și ninsoarea vor continua să cadă pe tot parcursul zilei și al nopții.

Ramona Sion

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version