Praguri de sol pe Calea Turzii. Șoferii sunt nemulțumiți

Primăria Cluj-Napoca a luat decizia să amplaseze praguri de sol pe Calea Turzii după numărul mare de accidente ce s-au petrecut în curbele din apropierea celor două cimitire.

”Pe Calea Turzii, în cursul zilei de luni, am avut 5-6 accidente în zona de curbe de lângă cimitir. Ieri am luat decizia de a amplasa praguri de sol. Cauza nu a fost poleiul ci probabil viteza și lipsa de experiența a unor șoferi. Pentru a preveni accidentele și a proteja viața șoferilor am montat aceste praguri de sol. Azi am auzit reacții și pozitive și negative. Pragurile sunt montate pe coborâre în dreptul Cimitirului Evreiesc și a Cimitirului Eroilor. Nu am avut reclamații privind crearea de ambuteiaje”, a declarat city-managerul Gheorghe Șurubaru.

Subiectul a fost intens dezbătut pe grupul dedicat șoferilor clujeni, Info Trafic Cluj. Mulți dintre șoferi sunt neumulțumiți de faptul că din cauza unor conducători auto care nu adaptează viteza la condițiile de drum, mașinile tuturor vor avea de suferit. De asemenea, aceștia consideră că soluția nu va rezolva problema, deoarece strada în continuare va fi alunecoasă. Mai mult decât atât, această măsură va determina o aglomerație și mai mare în cartierul Zorilor.

”In loc sa remedieze problema asfaltului alunecos din tot municipiul chiar si la temperaturi pozitive, ei pun liamitatoare de viteza. Nu o sa se schimbe nimic. Asfaltul tot alunecos o sa ramana si accidentele o sa curga in continuare pana vine vreme buna”.

Propunerea venită din partea mai multor șoferi este montarea de camere fixe radar, astfel încât șoferii care depășesc viteza să fie amendați, în acest fel nu au de suferit toți șoferii ci doar cei care greșesc.

”Nu inteleg cu atatea efort de ce nu monteaza camere de radar de viteza ca in alte tari! Nu sa avem cateva drumuri bune si ne distrugem masinile cu denivelarile astea! Nu mi se pare normal! Camere de radar pe toate bulevardele si pe drumurile principale”.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare