Praf în ochi de la MAI! Duplicatul permisului de conducere poate fi solicitat pe e-mail!

Un ordin al Ministerul Afacerilor Interne care a intrat în vigoare în aceste zile ne dă posibilitatea de a solicita prin e-mail duplicatul permisului de conducere. Asta în cazul în care l-am pierdut, ne-a fost furat sau dacă ne-am schimbat numele.

Așadar primul pas este să aflăm adresa de e-mail la care trebuie trimisă solicitarea. Aceasta ar trebui să o găsim pe paginile de internet ale prefecturilor din țară (dacă au fost publicate) sau pot fi aflate sunând la registratura instituției. Apoi, cererea noastră trebuie însoțită de câteva documente, scanate și atașate mesajului electronic.

Totul este însă o mare găselniță fără rost din mai multe motive. Primul este că deși solicitarea este trimisă prin e-mail, documentul se ridică de la sediu. În plus, în acest caz, pentru ridicarea permisului de conducere, titularul va trebui să depună la serviciul public comunitar, în original, toate documentele ale caror copii scanate au fost transmise deja prin e-mail.

Mai avantajoasă pare să fie trimiterea cererii pentru un nou carnet de sofer și a documentelor prin postă pe adresa serviciului public comunitar care a emis permisul de conducere anterior. În această situație, după depunerea tuturor actelor necesare, permisul de conducere se livrează la adresa din Romania indicată de titular sau poate fi ridicată de la serviciul public comunitar menționat în cerere.

Dar dacă totuși optăm pentru e-mail, trebuie să avem în vedere că odată cu cererea trebuie trimise și documentele de mai jos:

  • actul de identitate al titularului;
  • procura specială și actul de identitate al mandatarului, în cazul cetățenilor români din străinătate;
  • dovada plații taxelor și tarifelor aferente eliberării permisului de conducere – 68 de lei (poate fi achitată la CEC);
  • permisul de conducere, atunci când acesta se afla în posesia titularului;
  • două fotografii ale titularului, 35×38,5mm, de dată recentă, în cazul cetațenilor români din străinătate și în cazul cererilor depuse la alt serviciu public.

În cazul pierderii sau furtului permisului de conducere, titularul trebuie să atașeze la cerere și o declarație pe propria raspundere în care declară acest fapt.

Sursa: http://www.avocatnet.ro/

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.