Povestea unui deținut politic – “CE AR FI FOST DACĂ”

Memorialul-durerii

Asociația pentru Sprijinirea Societății Civile organizează vineri, 12 aprilie, ora 18, primul Sharing Cafe în cadrul căreia va fi proiectat scurtmetrajul Ce ar fi fost dacă și va avea loc în galeria de la Insomnia Cafe, pe strada Universității, nr. 2, în Cluj-Napoca.

Ce înseamnă Ce ar fi fost dacă?

Povestea unui deținut politic, din vremea comunismului care a fost închis de la vârsta de 17 ani până la 26 de ani, într-o închisoare din Sighetu Marmației, actualul Memorial al Durerii unde a fost torturat specific vremii comuniste: „Vrem să lansăm povestea lui, având ca și scop implicarea civică a oamenilor”, declară Adrian Loghin, unul dintre organizatori, pentru Cluj Manifest.

DSCF5586

Scurtmetrajul Ce ar fi fost dacă prezintă episoade reale din viața deținuților politici din închisorile din România, condițiile în care erau închiși și tratamentul pe care îl aplicau gardienii prizonierilor, în perioada comunistă. De asemenea vor avea loc discuții pe marginea acestui scurtmetraj și a ceea ce se întampla în acea vreme –POVESTEA DIN SPATELE POVEȘTII

Inchisoarea-Sighet

Va avea loc și o expoziție foto “O să dezvăluim detalii care nu au încăput în scurtmetraj, poze legate de această poveste” precizează Loghin.

Proiectul este finanțat din fonduri europene, iar evenimentul este deschis publicului.

Adelina Cujbă

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.