Poliţiştii clujeni au lăsat, săptămâna trecută, zeci de şoferi fără carnetele de conducere

În perioada 1 – 7 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au desfăşurat, pe raza judeţului, 20 acţiuni, 2 percheziţii şi 455 de controale, precum şi 51 de filtre rutiere, pentru a preveni, depista şi combate faptele antisociale.

Dintre aceste activităţi, cele mai numeroase s-au organizat pe linie de ordine publică şi de circulaţie rutieră. S-au desfăşurat, totodată, verificări şi pe linie de investigaţii economice şi criminale.

În cadrul acţiunii au fost constatate 42 de infracţiuni, dintre care 37 de fapte au fost depistate în flagrant delict. Cele mai numeroase abateri înregistrate sunt de natură judiciară şi la regimul circulaţiei.
De asemenea, poliţiştii au identificat 32 de persoane, bănuite de comiterea unor infracţiuni. Dintre acestea, cinci au fost reţinute pentru 24 de ore, față de ele instanţa competentă luând măsura arestării preventive.

Totodată, au fost depistate două persoane urmărite şi au fost puse în aplicare trei mandate de executare a pedepsei închisorii.
S-a verificat activitatea a peste 100 de unităţi comerciale, precum şi respectarea prevederilor legale privind paza obiectivelor de către 112 entităţi, iar poliţiştii rutieri au oprit în trafic, pentru control, 809 de autovehicule.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au fost nevoiţi să aplice 939 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, Legii 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică şi a O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Totodată, pentru abaterile constatate, cât şi în scop preventiv şi pentru a-i determina pe cetăţeni să conştientizeze posibilele pericole la care se expun atunci când nu îşi iau toate măsurile de prevenire, poliţiştii rutieri au reţinut 43 de permise de conducere şi au retras 12 de certificate de înmatriculare.

De asemenea, s-au confiscat mai multe bunuri deţinute, respectiv comercializate fără respectarea prevederilor legale, în valoare de aproximativ 19.000 de lei.

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.