Polițiștii clujeni au dat săptămâna trecută o mie de amenzi și au lăsat fără carnet zeci de șoferi

În perioada 4 – 10 mai a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au desfăşurat, pe raza judeţului, şapte acţiuni şi 106 de controale, precum şi 42 de filtre rutiere, pentru a preveni, depista şi combate faptele antisociale.

Dintre aceste activităţi, cele mai numeroase s-au organizat pe linie de ordine publică, circulaţie rutieră şi pe linie de investigaţii criminale (combaterea ilegalităţilor care aduc atingere patrimoniului persoanelor fizice şi juridice, depistarea persoanelor date în urmărire, etc.).

În cadrul acţiunii au fost constatate 25 de infracţiuni, dintre care 22 de fapte au fost depistate în flagrant delict. De asemenea, poliţiştii au identificat 20 de persoane, bănuite de comiterea unor infracţiuni.

Totodată, au fost depistate patru persoane urmărite şi au fost puse în aplicare opt mandate de executare a pedepsei închisorii.

S-a verificat activitatea a 102 de unităţi comerciale, precum şi respectarea prevederilor legale privind paza obiectivelor de către 258 entităţi, iar poliţiştii rutieri au oprit în trafic, pentru control, 984 de autovehicule.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au fost nevoiţi să aplice peste 1.000 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, Legii 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică şi a O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Totodată, pentru abaterile constatate, cât şi în scop preventiv şi pentru a-i determina pe cetăţeni să conştientizeze posibilele pericole la care se expun atunci când nu îşi iau toate măsurile de prevenire, poliţiştii rutieri au reţinut 70 de permise de conducere şi au retras 55 de certificate de înmatriculare.

De asemenea, s-au confiscat mai multe bunuri deţinute, respectiv comercializate fără respectarea prevederilor legale, în valoare de aproximativ 8.500 de lei.

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.