Poliţiştii clujeni au dat amenzi pe bandă rulantă în weekend

În perioada 18 – 20 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au desfăşurat, pe raza judeţului, 24 de acţiuni şi 86 de controale, precum şi 61 de filtre rutiere, pentru a preveni, depista şi combate faptele antisociale.

În cadrul acţiunilor au fost constate 8 infracţiuni, toate fiind depistate în flagrant delict. Cele mai numeroase abateri înregistrate sunt de natură judiciară şi la regimul circulaţiei.

De asemenea, poliţiştii au identificat 9 de persoane, bănuite de comiterea unor infracţiuni.

S-a verificat activitatea a 28 de unităţi comerciale, precum şi respectarea prevederilor legale privind paza obiectivelor de către 38 entităţi.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au fost nevoiţi să aplice peste 320 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 11 pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 61 la Legea 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică, 239 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dar şi pentru nerespectarea altor prevederi legale.

Având în vedere abaterile depistate, precum şi în scop preventiv, pentru a-i determina pe cetăţeni să conştientizeze posibilele pericole la care se expun atunci când nu îşi iau toate măsurile de prevenire, poliţiştii rutieri au reţinut 11 permise de conducere şi au retras 3 de certificate de înmatriculare.

Totodată, s-au confiscat mai multe bunuri deţinute, respectiv comercializate fără respectarea prevederilor legale, în valoare de aproximativ 1.500 lei.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii