Polițiștii au reținut un bărbat care a încălcat ordinul de protecție care îi interzicea apropierea la mai puțin de 100 de metri de o femeie

Polițiștii au reținut pentru 24 de ore un bărbat care ar fi încălcat un ordin de protecție, acesta fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectare a unei hotărâri judecătorești.

La data de 5 ianuarie a.c., în jurul orei 14:00, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Comunal Căianu – Secţia 2 Poliţie Rurală Apahida – au fost sesizați, prin apel de urgență, de către o femeie, cu privire la faptul că ordinul de protecție obținut a fost încălcat.

Astfel, femeia de 37 de ani, din comuna Căianu, a relatat organelor de poliție că un bărbat se află la domiciliul acesteia și provoacă scandal, fiind în stare de ebrietate, deși a obținut un ordin de protecție prin care acesta nu avea voie să se apropie la o distanță mai mică de 100 de metri.

Polițiștii s-au deplasat de îndată la fața locului și au identificat un bărbat de 57 de ani, din Cămărașu, pe care l-au condus la sediul unității pentru clarificarea situației.

În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că bărbatul, prin fapta sa, ar fi încălcat un ordin de protecție emis de către Judecătoria Cluj-Napoca la sfârșitul lunii septembrie 2015. Prin acest ordin, bărbatul era obligat să nu se apropie la mai puțin de 100 de metri de reclamantă, pentru o perioadă de 6 luni. Totodată, față de acesta a fost dispusă, la acea dată, și măsura evacuării temporare din locuința în care trăia cu reclamanta.

Polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea unității de parchet competente.