Polițiștii au luat, ieri, la puricat zona Huedinului. Au fost date amenzi de 10.000 de lei

Poliţiştii au acţionat ieri pe raza oraşului Huedin şi a localităţilor arondate, în pieţe agro-alimentare, localuri publice, societăţi comerciale pentru combaterea evaziunii fiscale, a comerţului ilicit, precum şi a contrabandei cu produse accizabile. Totodată, s-a verificat respectarea prevederilor legale privind asigurarea cu sisteme de securitate a obiectivelor economice, cu precădere a caselor de schimb valutar.

Activităţile, desfăşurate cu sprijinul jandarmilor, poliţiştilor locali şi a reprezentanţilor primăriei, au vizat, de asemenea, prevenirea şi combaterea infracţionalităţii stradale, a cerşetoriei, a vagabondajului, precum şi a altor fapte care tulbură ordinea şi liniştea publică.

Poliţiştii au acţionat pentru protejarea patrimoniilor publice şi private, prin depistarea persoanelor bănuite de comiterea unor infracţiuni precum furturi, distrugeri, precum şi pentru recuperarea prejudiciilor create. De asemenea, s-a vizat identificarea persoanelor şi a bunurilor urmărite în temeiul legii.

S-au organizat controale, totodată, pentru identificarea faptelor care aduc atingere fondului forestier şi pentru depistarea faptelor de braconaj piscicol.

Poliţiştii rutieri au verificat legalitatea transporturilor de mărfuri, precum şi respectarea legislaţiei rutiere, intensificând măsurile de fluidizare a circulaţiei.

În activitate au fost angrenaţi peste 20 de poliţişti care au verificat activitatea a circa 40 de agenţi economici şi a aproximativ 30 de producători agricoli. Totodată, au fost oprite în trafic, pentru control, aproximativ 120 de autovehicule.

Poliţiştii au fost nevoiţi să aplice, pentru neregulile constatate, 35 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 10.000 de lei.

Totodată, poliţiştii au constatat comiterea a două infracţiuni, una de natură judiciară, iar cea de-a doua la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării aproximativ 7 metri cubi de lemn şi numeroase produse alimentare, a căror provenienţă nu a putut fi justificată.

Totodată, în cadrul activităţii a fost vizat comerţul ilicit cu produse accizabile, fiind ridicaţi în vederea confiscării aproximativ 55 de litri de băuturi spirtoase, circa 50 de litri de vin şi aproximativ 500 de ţigarete.

Valoare tuturor bunurilor confiscate este de peste 4.200 de lei.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii