Poliția a depistat, în primele patru luni din 2016, 700 de străini stabiliți ilegal în România

Poliția română a depistat, în primul sfert al anului, 700 de străini care s-au stabilit ilegal în țara noastră, potrivit unui comunicat al Inspectoratului General pentru Imigrări.

Inspectoratul General al Jandarmeriei Române împreună cu Inspectoratul General al Poliției Române, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră Române și Departamentul de Informații și Protecție Internă au desfășurat 1443 de acțiuni și controale, cu caracter preventiv și de control al legalității intrării și stabilirii străinilor în România.

În urma acțiunilor desfășurate 676 de cetățeni străini au fost depistați locuind ilegal în România, comparativ cu anii precedenți, 2014, când au fost găsite 548 de persoane, respectiv 2015, 607 persoane.

Numărul persoanelor cu ședere ilegală a fost mai mare în orașele cu centre universitare sau care se află în apropierea frontierei de stat, precum: București (220), Iași (25), Cluj (23),Timiș (103), Arad (44) și Constanța (37), însă imigranții nu s-au rezumat doar la acestea, ci la fiecare județ din țară.

Statele din care provin persoanele respective sunt Moldova, Israel, Pakistan, Irak și Tunisia. Luând în calcul contextul internațional, activitatea de prevenire și combatere a șederii ilegale a cetățenilor străini reprezintă o prioritate a Inspectoratului General pentru Imigrări care monitorizează permanent evoluția fenomenului.

În aceeași ordine de idei, țara noastră, până la momentul actual, nu a fost afectată în mod major de o presiune migraționistă, situațiile înregistrate menținându-se în parametrii ultimilor ani, nefiind semnalate creșteri semnificative ale acestui indicator.

Laura Ciobăniţă

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.