PNȚCD intră în campania electorală cu gândul la o altfel de administrație pentru Cluj-Napoca

Președintele Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat Cluj, Dan Horea, a declarat că partidul va participa cu certitudine la alegerile locale și că el va candida pentru funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca, dar și pentru un loc în viitorul Consiliul local.

Printre proiectele promise de partid după alegeri, se numeră inventarierea şi evaluarea patrimoniului Consiliului Judeţean Cluj şi al primăriilor: “Ne dorim să dezvoltăm un audit vis-a-vis de investițiile făcute în ultimii ani. Credem că s-au făcut lucruri și bune și rele, dar credem că anumite investiții au fost supraevaluate”, a precizat președintele PNȚCD.

„Firma care se ocupa de Cartierul Tineretului a intrat în lichidare, astfel trebuie să găsim o soluție ce să facem cu terenul primit din partea primăriei. Vreau să subliniez faptul că s-a plecat de la un proiect ce presupunea locuințe pentru tineret pe bază socială, idee care ulterior a fost abandonată, dar cred că rămân totuși o problemă casele pentru tineri. La fel cum cred că rămâne o problemă și modul în care s-au acordat locuințele sociale pentru oameni care nu știu dacă sunt cazuri sociale, din punctul meu de vedere”, a detaliat Dan Horea.

foto: clujmanifest.ro
foto: clujmanifest.ro

Un alt proiect, presupune înfiinţarea unei Companii Agricole Judeţene, care să colecteze produse agricole de la producătorii autohtoni, igienizarea şi ambalarea acestora, distribuirea lor în pieţele oraşelor din judeţ şi regiune. Această companie vizează piața de gros, care nu își îndeplinește funcția.

Dan Horea: “Veriga cea mai importantă este colectarea. Țăranii produc cât produc, piața există, dar rolul de a colecta de la acei țărani lipsește. Astfel, rolul acestei companii este de a reduce importul, deoarece este în exces. Cu această ocazie ar trebui să sprijinim producătorul agricol din România. În acest fel se asigură facilități pentru românii care se repatriază acasă, din străinătate. Ideea de a sprijini românii care se întorc acasă se pare că a prins, în ultimele zile premierul vorbind non-stop despre acest lucru, dar care țin să aduc la cunoștință faptul că a fost ideea noastră. Suntem primii care am sprijinit de la bun început importanța acestui lucru”.

În altă ordine de idei, PNTCD promite investiţii în infrastructura localităţilor din mediul rural: canalizări, alimentare cu gaz, staţii de epurare a apei, drumuri agricole, învestiţii în şcoli, cămine culturale şi biblioteci.

O companie care îi vizează pe elevii din ciclul primar este înlocuirea programului “Cornul şi laptele”, cu programul “Mâncare gătită-Bio”. În același proiect este inclus și programul gratuit „după școală”, care presupune posibilitatea ca un părinte să își scoată copilul de la școală la ora 16:00.

„Știm că este o problemă ca la ora 12 părinții să își ia copilul, fapt care necesită să își lase serviciul, acesta fiind principalul motiv pentru înființarea acestui program gratuit”, a spus președintele partidului.

Un alt proiect este construirea unui “Mall Cultural” în Cluj Napoca care să includă săli de expoziţii, de concerte simfonice şi camerale, librării, săli de lectură, săli destinate divertismentului.

“Noi ne dorim ca acest spațiu să fie și de entertainment, pentru că avem peste 100.000 de studenți și din păcate nu au unde să se distreze”, a menționat președintele PNȚCD.

Alte investiții vor fi necesare pentru achiziţionarea unei instalaţii care să recicleze deşeurile menajere şi să producă energie pentru populaţie. În acest fel familiile cu adevărat defavorizate, vor primi ca sprijin utilităţi gratuite.

foto: clujmanifest.ro
foto: clujmanifest.ro

„Vreau să subliniez un lucru foarte important, și anume că pentru toate acestea, eu, alături de colegul meu, Ramon Moldovanu, punem la dispoziție demisia noastră în alb, în cazul nerealizării acestor proiecte. Eu nu cunosc un politician, de orice fel, din istoria post-decembristă, care să nu își fi întors promisiunile de campanie cu 180 de grade. Vrem altceva.”, a mai spus președintele PNTCD Cluj

Laura Ciobăniță

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii