Senatorul PNL, Alin Tişe, a declarat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că formaţiunea din care face parte solicită schimbarea radicală a modului în care se derulează campaniile electorale.

„PNL a propus afișajul exclusiv pe panotajul public. Acesta va fi interzis in orice alt loc: stâlpi, pereți, clãdiri. S-a  propus distribuirea doar de tipãrituri, exclus orice alt material. Suma de campanie să fie plafonată şi plãtitã de stat. De asemenea, cerem interzicerea distribuirii de alte materiale decât tipãrituri. O altã schimbare vizeazã faptul că partidul, la nivel central, şi candidaţii, la nivel local, avanseazã în contul special de campanie suma de bani prevãzutã de lege, iar la finalul campaniei, în funcţie de documentele depuse şi de controlul AEP, aceasta va vira în conturi, în maxim 90 de zile, valoarea decontatã”, a declarat Alin Tişe.

Potrivit senatorului liberal, sancţiunile impuse pentru depãşirea plafonului sau încãlcarea finanţãrii campaniilor electorale, pot merge de la confiscarea sumelor folosite, pânã la invalidarea şi pierderea mandatului rezultat.

Tişe a donat către SMURD Loganul parlamentar

Alin Tişe a renunţat la autoturismul Logan, primit de la Parlament, pe care l-a donat SMURD.

„Parlamentarii pot să-şi ofere, cu titlu gratuit, maşina primită unei instituţii de stat. Am reuşit şi eu să fac acest lucru, cu toate că demersurile au durat mai bine de cinci luni. Am ales să donez Loganul către SMURD, din păcate a durat trei luni doar transferul maşinii, până când Ministerul Sănătăţii a semnat hârtiile. Oricum, sunt convins că le-am făcut o bucurie celor de la SMURD, mai ales la ce dotări au. Am dat-o definitiv, şi acolo va rămâne acolo. De acum, dacă o vedeţi cu numărul de la Senat, să ştiţi că nu mai e la mine, e a SMURD-ului”, a mai spus senatorul clujean.