Pietoni şi şoferi amendaţi de poliţiştii rutieri

La data de 25 ianuarie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca  au desfăşurat acţiuni punctuale pentru prevenirea şi sancţionarea abaterilor rutiere.

În cadrul acţiunii, pentru abaterile constatate, poliţiştii au fost nevoiţi să aplice   76 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 13.335 lei.

Astfel, au fost sancționați 11 pietoni pentru traversări neregulamentare. De asemenea, 11 conducători auto au fost sancționați pentru neacordare de prioritate pietonilor, 8 pentru nerespectarea culorii roșii a semaforului, 9 pentru staționări/opriri neregulamentare, 6 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Pentru utilizarea telefonului mobil în timpul conducerii autovehiculelor, fără a utiliza sistemul ,,mâini libere”, au fost sancționați 6 conducători auto.

Ca măsuri complementare, au fost reținute 22 permise de conducere și 3 certificate de înmatriculare.

Totodată, polițiștii au constatat 2 infracțiuni rutiere, fiind depistați doi conducători auto care circulau pe străzile Regele Ferdinand și Dorobanților, deși aveau suspendat dreptul de a conduce autovehicule.

În cauze se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având suspendat dreptul de a conduce, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.
Polițiștii continuă acțiunile.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii