Sunteti aici:StiriPeste o mie de amenzi aplicate de polițiști săptămâna trecută

Peste o mie de amenzi aplicate de polițiști săptămâna trecută

Publicat in data

În perioada 12 – 18 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au fost prezenţi în mijlocul comunităţii pentru a preveni şi combate activităţile ilicite, acţionând suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

Astfel, poliţiştii de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea fraudelor şi luptători de intervenţie rapidă au efectuat 351 controale și 117 de filtre rutiere.

În urma acţiunilor, au fost constatate 23 de infracţiuni (judiciare, la regimul circulaţiei sau de altă natură), dintre care 16 în flagrant delict.
Poliţiştii au depistat 19 persoane bănuite de comiterea de infracţiuni, 2 dintre acestea fiind reţinute pentru 24 de ore.

De asemenea, pentru una dintre persoanele identificate a fost luată măsura arestării preventive.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au fost nevoiți să aplice 1.045 sancţiuni contravenţionale. Aceștia au intervenit şi au constatat 129 de abateri de natură contravenţională pentru nerespectarea normelor Legii nr. 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică.

Au mai fost aplicate sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite și a Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

Pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în urma cărora au aplicat 855 de sancţiuni pentru încălcarea normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 209 pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi 2 pentru consum de alcool.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 85 de permise de conducere şi au retras 39 de certificate de înmatriculare auto.

INTRA IN DISCUTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...

Sotia patronului Nello Construct, condamnată la închisoare pentru că a bătut minori

In sfârșit, s-a facut dreptate în cazul a două familii din Turda a căror...

Alte articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...