Peste 5.000 de clujeni au asistat la slujba de Înviere oficiată la Catedrala Mitropolitană

By | Published | Niciun comentariu

Peste 5.000 de persoane au asistat la slujba de Înviere oficiată în faţa Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, de către un sobor de preoţi în frunte cu mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, alaiul de credincioşi înconjurând lăcaşul de cult o singură dată.

Credincioşii au venit înainte de miezul nopţii la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca şi au asistat la slujba de Înviere oficiată în aer liber, în faţa lăcaşului de cult, de către un sobor de preoţi în frunte cu mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ.

În pofida temperaturilor scăzute, peste 5.000 de persoane au participat la slujbă, potrivit reprezentanţilor Mitropoliei Clujului.

Printre cei prezenţi s-au numărat principele Nicolae şi autorităţi locale.

IPS Andrei Andreicuţ a împărţit credincioşilor lumină adusă de la Ierusalim şi le-a transmis “Hristos a Înviat”, după care a citit Pastorala transmisă credincioşilor cu ocazia Paştelui.

Apoi, credincioşii şi preoţii au înconjurat o singură dată catedrala, deşi tradiţia spune că lăcaşul de cult se înconjoară de trei ori.

La finalul slujbei de Înviere, cei prezenţi au stat la coadă pentru a lua paşti, care s-au distribuit din Muzeul Mitropoliei, aflat în subsolul catedralei.
Mediafax

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *