Peste 300.000 de participanţi din ţară şi străinătate sunt aşteptaţi la Untold Festival, de la Cluj-Napoca, evenimentul urmând a se desfăşura în perioada 30 iulie – 2 august pe cel puţin zece scene, potrivit organizatorilor.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor Untold Festival, citat de Mediafax, peste 23.500 de abonamente au fost vândute în mai puţin de două luni, doar unul din patru abonamente fiind vândute în Cluj-Napoca.

„Untold Festival, surpriza oraşului Cluj-Napoca 2015 – Capitala Europeană a Tineretului, organizat în perioada 30 iulie – 2 august, aşteaptă peste 300.000 de participanţi pasionaţi de muzică EDM, rock, pop-rock, reggae, dub, drum and bass şi funk, din toată ţara şi de peste hotare. Untold, cel mai mare festival de muzică din România, cu o investiţie de 4,5 milioane euro, se va desfăşura pe minimum 10 scene şi va beneficia de sprijinul a 1.000 de voluntari. Peste 23.500 de abonamente au fost vândute în mai puţin de două luni, doar unul din patru abonamente fiind vândute în Cluj-Napoca, iar restul în principalele oraşe din ţară şi din străinătate”, se arată în documentul citat.

Potrivit organizatorilor festivalului, printre trupele şi artiştii care vor cânta la Cluj-Napoca se numără Fedde le Grand, Andy C, Tujamo, Pendulum Dj Set, DJ Premier, Wilkinson, Bondax, Foreign Beggars, P Money, Akua Naru, Crazy P, Jeru the Damaja, Onra (live), Mr Woodnote & Eva Lazarus, Nightmares on Wax (dj set), Subcarpaţi, Şuie Paparude, alături de Avicii, David Guetta, ATB, John Newman, Tinie Tempah, Patrice, Cazzete, Fatman Scoop.

„Ne propunem să organizăm unul dintre cele mai mari evenimente muzicale din Europa şi promitem că Untold Festival va fi mai mult decât un festival, va fi o experienţă senzorială unică, în România. Untold va aduce la un loc acţiunea, personajele şi intriga unei poveşti de neuitat. Ideea noastră a pornit de la nevoia şi dorinţa unor astfel de evenimente pe care le-am regăsit la pasionaţii de muzică din regiune”, a declarat Bogdan Buta, director general Untold.

Acesta a subliniat că festivalul de la Cluj-Napoca promite „minimum 80 de ore de party incendiar, în care oraşul se va transforma în destinaţia turistică muzicală a verii”.