Peste 15.000 de articole pirotehnice, confiscate de polițiștii clujeni

Peste 15.000 de articole pirotehnice au confiscat poliţiştii, în urma acţiunilor care vizează combaterea comercializării ilicite a acestui tip de articole.

În perioada sărbătorilor de iarnă, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj acţionează pe raza judeţului pentru combaterea comercializării ilicite de articole pirotehnice, astfel încât să asigure comunităţii sărbători în linişte şi siguranţă.

Activităţile se desfăşoară în baza planului de acţiune ,,FOC DE ARTIFICII” şi vizează atât controlarea societăţilor comerciale autorizate să desfăşoare operaţiuni cu materiale pirotehnice, cât şi depistarea celor care încalcă regulile privind comercializarea acestui tip de produse în zona pieţelor, târgurilor sau a centrelor comerciale.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au dispus confiscarea a 15.721 articole pirotehnice, care erau comercializate ilicit în pieţe pe raza municipiului Cluj-Napoca, Turda şi oraş Huedin.

Astfel, în cartierul Mănăştur, din Cluj-Napoca, poliţiştii au identificat o femeie de 43 ani, din Cluj-Napoca, care deţinea şi comercializa, fără drept, 11.040 articole pirotehnice din categoria 2.

În municipiul Turda, au fost depistaţi doi bărbaţi de 25 ani, din Turda, care deţineau şi comercializau, fără drept, un număr de 502 articole pirotehnice, respectiv 296 articole pirotehnice din categoriile 2 şi 3. De asemenea, a fost depistat un bărbat de 46 ani, din Turda, care deţinea şi comercializa, fără drept, un număr de 546 articole pirotehnice din categoriile 2 şi 3 precum şi un minor de 16 ani, din Turda, care deţinea şi comercializa, fără drept, un număr de 911 articole pirotehnice din categoriile 2 şi 3.

În oraşul Huedin, a fost depistată o femeie de 38 ani, din Huedin, care deţinea şi comercializa, fără drept, un număr de 1.800 articole pirotehnice din categoriile 2 şi 3.

Un bărbat de 25 ani, din comuna Floreşti, a fost depistat că deţinea şi comercializa, fără drept, un număr de 443 articole pirotehnice din categoriile 2 şi 3.

În cauzele menţionate au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuare de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr.126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii