Persoane fără drept au fost cazate gratis pe banii clujenilor

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj - o instituție cu caracter profund umanitar finanțată de Consiliul Județean Cluj este transformată în afacere personală de către conducerea instituției

Consiliul Județean a atribuit DGASPC Cluj un spațiu pe Aleea Padin cu destinație precisă, respectiv pentru funcționarea Comisiei de evaluare medicală a persoanelor cu handicap adulți a județului Cluj. În loc să fie folosit conform destinației, în mod ilegal spațiul a fost transformat abuziv în locuințe de serviciu, fără acordul proprietarului.

Astfel, în mod ilegal (fără bază legală), spațiul destinat acestei comisii a fost transformat de către conducerea DGASPC Cluj în “locuințe de serviciu”, oferite gratis unor persoane agreate de conducere, angajați aleși clientelar, plătiți cu salariu la Direcție, fără criterii, fără bază legală și fără drept.

Transformarea în locuință de serviciu a acestui spațiu, fără acordul proprietarului, este ilegală. Totodată, cazarea fără plată a unor angajate acolo, în aceste “locuințe de serviciu”, este ilegală. În niciun caz aceste spații nu puteau fi transformate în locuințe de serviciu, indiferent de statutul și situația unor persoane angajate ale DGASPC Cluj. În acest sens, prejudiciul cauzat proprietarului, respectiv Consiliul Județean Cluj, urmează a fi stabilit.

 Schimbarea destinației unui spațiu public și oferirea, în mod ilegal, de conducerea DGASPC Cluj a unor locuințe de serviciu către persoane alese clientelar, care nu beneficiază de acest drept, reprezintă un fapt de o gravitate extremă.

În acest sens, președintele Consiliului Județean Cluj va solicita forului administrativ județean retragerea dreptului de administrare asupra spațiului DGASPC Cluj de pe Aleea Padin și evacuarea persoanelor care au primit ilegal, în mod gratuit și fără nici un criteriu, dreptul de a locui în respectivele spații.

 

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.