Patriarhul Daniel către preoţi: Intrați pe Facebook şi Twitter pentru a răspândi cuvântul credinței

“Biserica noastră are datoria de a înţelege modul de funcţionare al societăţii informaţionale şi de a intra în reţelele de socializare pentru întâlnirea cu omul de astăzi”, se arată într-un îndemn al Patriarhului Daniel, citat de Ştirile Pro TV.

Potrivit acestuia, reţelele de socializare pot contribui la o mai bună cunoaştere reciprocă a diferitelor tradiţii şi la consolidarea comunităţilor de credinţă. “Totuşi, (utilizarea media digitală) poate aduce şi noi provocări sau pericole în privinţa păstrării valorilor”, avertizează el.

Patriarhul Daniel nu are încă un cont personal de Twitter sau Facebook. Ca orice personalitate, înalt prea sfinţitul Daniel are el însuşi mai multe pagini fictive. Una din acestea a adunat aproape 2.300 de like-uri. Administratorul e prieten cu Constantin Brâncuşi, Florin Salam şi Mihai Eminescu, iar tot ce apare în timeline n-are legăturî cu cele sfinte.

Papa Paul al II-lea a fost primul înalt prelat care a văzut eficienţa reţelelor sociale, iar exemplul e dus mai departe de Papa Francisc.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii