Parlamentul a respins moţiunea de cenzură a opoziţiei

Plenul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului a respins vineri moţiunea de cenzură iniţiată de PNL, intitulată “Victor Ponta – demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu este o lozincă!”, cu 194 de voturi “pentru” şi 13 “împotrivă”.

Au fost prezenţi 417 parlamentari din 554. Şi-au exprimat votul 214 parlamentari iar 7 voturi au fost anulate. Pentru a trece, moţiunea trebuia să întrunească 278 de voturi favorabile.

Liberalii au solicitat retragerea încrederii Guvernului.

Potrivit PNL, “Guvernul Ponta a încălcat Constituţia şi a săvârşit abuzuri inimaginabile”.

“Motivul fundamental pentru care considerăm că trebuie, acum, să retrageţi încrederea acestui Guvern este faptul că şi-a bătut joc de ceea ce este mai sfânt într-o democraţie.

“Există comunităţi cu mii de români, acestor comunităţi avem obligaţia de a le oferi o soluţie de vot la distanţă, pentru că fiecare dintre ei este preţios şi are dreptul de a vota, indiferent că se găseşte în insulele Canare, în Haifa, în Dallas sau în Cape Town (…). Ne aflăm în faţa unei decizii importante, a cărei miză ţine de acordarea unei şanse sau nu democraţiei din România”, s-a arătat în textul moţiunii.

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.