Ornamentele de pe clădirile istorice, îndepărtate doar sub supravegherea unui expert

Ornamentele de pe clădirile istorice nu vor mai fi îndepărtate de pe cladiri fără supravegherea unui expert. Specialistul va fi ales după o licitaţie făcută de Primărie şi va fi plătit cu aproape 6 mii de euro timp de doi ani.

Decizia vine după ce primarul Emil Boc a fost urechiat de ministrul culturii Vlad Alexandrescu pentru modul în care au intervenit autorităţile pentru îndepărtarea tencuielii de pe clădirile vechi ale oraşului.

Expertul va supraveghea fiecare loc in care se va interveni pentru îndepărtarea ornamentelor. Asta si după ce Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, l-a apostrofat pe Emil Boc.

Expertul ales va  analiza documentaţia a obiectivelor vizate, va completa şi însuşirea documentaţiei existente. Totodata, va supravegherea propriu-zisă a lucrărilor de intervenţie şi indicarea măsurilor de siguranţă şi de protejare ce trebuie luate. Tot el va fi responsabil de întocmirea unui raport de punere în siguranţă, respectiv de specificarea măsurilor de păstrare a elementelor arhitecturale.

Acţiunea de îndepartare a elementelor de pe cladirile vechi din centrul istoric a fost inceputa de Primarie, Pompieri şi si Comisia Zonală pentru protecţia Monumentelor, după ce mai multe persoane au fost ranite. Una dintre cladirile care a facut victime este fostul Hotel Continental.

Primăria a identificat anul trecut peste 550 de imobile in diferite faze de degradare. 40 dintre acestea sunt încadrate la categoria risc mare de de periculozitate.

sursa: TVR Cluj

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii