Acasă Social Ora Pământului la Cluj

Ora Pământului la Cluj

Primăria Cluj-Napoca și Youth@Cluj-Napoca au sprijinit inițiativa Asociației Studenților ONU din Cluj-Napoca de a organiza Earth Hour (Ora Pământului), astăzi, 23 martie, între orele 20:00 și 21:00 prin stingerea iluminatului din centrul Pieței Unirii.

Președinta Asociației Studenților ONU ne dezvăluie faptul că este pentru prima dată când asociația lor organizează acest eveniment și că au mai fost și alte asociații care s-au ocupat în anii precedenți.

Mesajul alcătuit din lumânări pe platoul din fața statuii lui Matei Corvin era următorul: „Primăria Cluj-Napoca şi UN Youth Cluj sprijină Earth Hour”.

Mulți clujeni s-au întrebat ce înseamnă semnul 60 +  marcat în fața statuii lui Matei Corvin. Iată răspunsul președintei Asociației Studenților ONU:

Este mesajul pe care îl transmite World Wide Fund în acest an, sub campania „ I will, if you will ’’ și anume orice gest de-al nostru este împărtășit sau ar trebui să fie împărtășit de către ceilalți, prin urmare, dacă noi încercăm să economisim într-un fel sau altul energia în această seară, ceilalți pot să facă același lucru în fiecare zi, nu este nevoie de un singur moment dedicat economisirii luminii

Aceasta ne definește scopul evenimentului astfel: “Pentru că ne pasă de mediu și vrem ca oamenii să conștientizeze că mediul e parte din viața noastră, nu doar pentru a ne derula activitățile de zi cu zi și de a încerca să ne îndeplinim obiectivele, ci și reprezintă casa noastră până la urmă și daca noi nu avem grijă de el și nu atragem atenția asupra acestui aspect, într-o zi o să se întoarcă împotriva noastră

Frigul nu i-a oprit pe tinerii clujeni să participe la eveniment, ba chiar se formase o masă substanțială de oameni, iar unii dintre ei au precizat faptul că au fost prezenți cu scopul de a lăsa beznă în casele lor pentru susținerea Orei Pământului. Câțiva dintre ei ne-au mărturisit faptul că pentru protejarea pământului ar trebui să poluăm cât mai puțin mediul, iar acest lucru e important pentru întreaga lume. Majoritatea au aflat despre eveniment de pe Facebook.

Adelina Mihaela Cujbă

1 COMENTARIU

  1. Vă mulţumim pentru publicarea ştirii legate de evenimentul de ieri. Având în vedere că am vorbit în calitate de membră a asociaţiei, o altă colegă de-a mea având calitatea de preşedinte, v-aş ruga să faceţi această modificare.

    Mulţumesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version