Omul de afaceri clujean Ioan Bene, judecat pentru evaziune fiscală

Omul de afaceri clujean Ioan Bene a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, fiind acuzat de evaziune fiscală, spălarea banilor și delapidare.

Ioan Bene a fost condamnat recent, într-un alt dosar, la trei ani și zece luni închisoare cu executare (decizia nu este definitivă), pentru că l-a mituit pe Horia Uioreanu, fost președinte al Consiliului Județean Cluj.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, la data de 11 august 2008, în calitate de persoană care controla societatea BB I. SRL, Ioan Bene a încheiat un contract de vânzare-cumpărare cu SC A.G.T SRL (unde administrator era Bogdan Constantin Preda), având ca obiect un imobil inexistent, în baza căruia s-a emis o factură fiscală în valoare de 55.663.939 lei, care a fost înregistrată în contabilitatea SC BB I. SRL.

Procurorii susțin că acea factură reprezenta o cheltuială fictivă, în scopul deducerii, în mod ilegal, a TVA în cuantum de 8.887.519 lei (echivalentul a 2.479.000 euro).

De asemenea, în perioada octombrie 2008 — martie 2009, Bogdan Constantin Preda a dobândit suma de 4.219.000 lei provenind din infracțiunea de evaziune fiscală la care efectuase actele de complicitate, în favoarea lui Ioan Bene, prin retragerea acesteia în numerar din conturile bancare ale SC A.G.T. SRL și SC M. 92 U. SRL, în care fusese transferată, prin folosirea unor borderouri de achiziții fictive și contracte de împrumut fictive, mascând astfel proveniența ilicită a sumei respective.

În realizarea acestei acțiuni, Bogdan Constantin Preda a fost sprijinit de Dragoș Andrei, care a dispus, prin intermediul altor persoane, retragerea în numerar a sumei de 1.314.000 lei.

Dosarul se va judeca la Tribunalul București.

sursa: agerpres.ro

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii