Acasă Social Noul „plămân verde” al Clujului: acțiune de plantare a arborilor „Pădurea Clujenilor”

Noul „plămân verde” al Clujului: acțiune de plantare a arborilor „Pădurea Clujenilor”

Acțiunea de plantare a arborilor pe Bulevardul Muncii, „Pădurea Clujenilor”, proiect organizat de Primăria Cluj-Napoca, a debutat oficial astăzi, ora 11,00 și va derula în continuare în perioada 15 – 19 aprilie.

“Le multumescc tuturor celor care au participat astăzi la prima zi de plantări – parte a proiectului multianual Pădurea Clujenilor! M-am bucurat să văd ca o semnificativă parte din puieții plantați în anii anteriori s-au prins, au crescut și astfel, printr-un efort susținut, peste ani vom putea spune că avem un nou plămân verde pentru Cluj-Napoca.”, a declarat primarul Emil Boc.

Inițiativa de împădurire a unei arii din zona Bulevardului Muncii este pusă în practică de voluntari din toate domeniile de activitate, iar scopul comun este de a se ajunge la o plantație de 10.000 de arbori  şi ulterior să se ajungă la crearea “Pădurii Clujenilor”.

Speciile plantate sunt compatibile cu solul. Pe intreg versantul se plantează mojdrean, stejar roșu, frasin și sălcioara.

Fiecare zi de plantări este dedicată unui sector de activitate, astfel:

– Luni, 15 aprilie, ora 11:00 – deschiderea oficiala – Ziua presei, bloggerilor, a administrației publice locale și a companiilor private;
– Marți, 16 aprilie – Ziua instituțiilor militarizate: Armata, ISU, Jandarmerie, Poliție;
– Miercuri, 17 aprilie – Ziua instituțiilor de învățământ: Inspectoratul Județean Cluj, organizații studențești, licee;
– Joi, 18 aprilie – Ziua sportivilor;
– Vineri, 19 aprilie – Ziua tinerilor și voluntarilor – tinerii implicati în proiectul Capitalei Europene de Tineret, Youth@Cluj-Napoca 2015, voluntarii primăriei, angajați ai companiilor clujene și orice persoana dornică să contribuie.

Cujbă Adelina

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version