NOI SCHIMBĂRI A PROGRAMULUI “RABLA”: “primă în cuantum de 30 milioane lei”

rabla

Noile modificări a programului “Rabla” vor fi puse spre dezbatere luni. Numele programului s-ar putea schimba, iar valoarea tichetului obţinut contra casării maşinii uzate, mai vechi de 10 ani, va creşte la 6.500 de lei (1.500 de euro), de la 3.800 de lei.

Aactul normativ vizând derularea în 2013 a Programului de stimulare a înnoirii parcului naţional auto, cunoscut drept “Rabla”, prevede : “Poate beneficia de o primă în cuantum de 30 milioane lei (3.000 de lei noi) orice proprietar al unui autoturism uzat care întruneşte cumulativ următoarele condiţii: a) predă spre casare unei unităţi REMAT autoturismul uzat proprietate personală, obţinând astfel un certificat REMAT, b) achiziţionează un autoturism nou de la un producător validat”.

Pentru implementarea acestui program a fost alocata nerambursabil suma de 45.000.000 de lei din Fondul pentru mediu pentru scoaterea din uz a unui număr de 15.000 autoturisme şi cumpărarea de autoturisme noi, cu un grad scăzut de emisii poluante, conform raportului de activitate al Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM) pe 2005.

Ionela Romaniuc

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii