Acasă Social Noi proteste în țară și în Capitală!

Noi proteste în țară și în Capitală!

Într-un comunicat de presă remis de Colegiul Medicilor agenției MEDIAFAX, se  menționează că angajaţii din sistemul sanitar, nemulţumiţi în principal de salarii, vor participa, între 18 şi 24 septembrie, la proteste în toate judeţele din ţară şi în Capitală, în faţa Ministerului Sănătăţii şi a Ministerului de Finanţe, iar în octombrie va fi organizat un miting la Bucureşti.

Cu privire la proiectul legii salarizării, lansat recent în dezbatere publică de Ministerul Sănătăţii, Coaliţia profesioniştilor din sistemul de sănătate, aceasta având ca membri fondatori Colegiul Medicilor din România (CMR), Colegiul Medicilor Dentişti din România, Colegiul Farmaciştilor din România, Colegiul Psihologilor din România, Ordinul Biologilor, Biochimiştilor şi Chimiştilor din Sistemul Sanitar din România, Federaţia SANITAS, Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor şi Federaţia Sindicatelor Medicilor „Dr. Ion Cantacuzino”  consideră că acesta se adresează doar unui număr restrâns de medici.

 „Nu este un proiect de salarizare, ci un act normativ care stabileşte criteriile de performanţă şi posibilitatea practicii private în spitale publice. Coaliţia îşi menţine punctul de vedere privind necesitatea unui proiect a legii salarizării special pentru profesioniştii din sistemul de sănătate, în care actualul proiect să se regăsească ca un capitol distinct”, se arată în comunicat.

Georgiana Radu

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version