Modernizări in spitalele transilvane din bani europeni

Suma alocată Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest prin Programul Operaţional Regional pentru Axa prioritară 3 –„Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”- este de 24,77 miliane de euro, din care 3,78 milioane de euro reprezintă suma provenită de la bugetul de stat, spune Sanda Catană, director interimar al Agenţiei de Dezvoltare Nord-Vest.

Astfel au fost depuse de către beneficiari şi evaluate de experţii ADRN 22 de cereri de finanţare, pentru 14 dintre acestea semnându-se deja contractele de proiect.

Implementarea proiectelor a însemnat dotarea cu echipamente medicale moderne ale ambulatoriilor integrate apraţinând unor spitale din Cluj Napoca, Oradea, Baia Mare, Bistriţa, Zalău, Aleşd, Şimelul Silvaniei, Jibou, Dej, Crasna şi Năsăund.
Sanda Catană a precizat că efectul acestui demers s-a concretizat în faptul că peste 2500 de persoane beneficiază zilnic de condiţii de diagnosticare şi tratament moderne în unităţie spitaliceşti beneficiare. Segmentele medicale a căror activitate a fost eficientizată sunt: recuperarea, fizioterapia, laboratorul, rediologia.

CM

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii