Miting de protest vineri, la Cluj, împotriva deciziei Senatului de a respinge solicitarea DNA de arestare a lui Dan Șova

By | Published | Niciun comentariu

Senatul a respins astăzi solicitarea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive în cazul lui Dan Şova.

Reacțiile nu au întârziat să apară. Clujenii se mobilizează pe Facebook pentru organizarea unui protest în Piața Unirii, de la ora 18.00.

”Militam pentru mentinerea imunitatii doar pentru declaratii politice.Nu dorim folosirea ei ca paravan pentru infractori!
Ne vedem vineri la ora 18 in Piata Unirii din Cluj!
Dan Sova a ramas cu imunitate! Parlamentarii continua sa isi bata joc de popor si de justitie, ignorand mesajul transmis in noiembrie de strada. E timpul sa le reamintim de ce am iesit in noiembrie!” se arată în apelul lansat astăzi pe rețeaua de socializare.

Senatorul PSD este acuzat că a săvârșit trei infracțiuni de abuz în serviciu, privind atribuirea unor contracte ilegale la companiile energetice Turceni și Rovinari. Totodată, Dan Șova, urmărit penal din iulie 2014 în acest dosar, ar fi trimis la DNA, la sfârșitul lunii februarie, 11 procese verbale false, prin care încerca să se dezvinovățească de implicarea în încheierea celor trei contracte semnate cu complexele Turceni și Rovinari.

De asemenea, procurorii anticorupție mai arată că senatorul ar fi distrus toate hardurile calculatoarelor societății de avocați, în care se găseau convorbirile dintre avocați și cele două compleze energetice.

Prejudiciile totale în dosarul “Șova-Turceni, Rovinari” depășesc 71 de milioane de lei.

”În conformitate cu prevederile legale și constituționale, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție – doamna Laura Codruța Kövesi a transmis procurorului general al P.Î.C.C.J. referatul cauzei, în vederea sesizării Senatului, pentru formularea cererii de încuviințare a reținerii și arestării preventive a senatoruluiȘOVA DAN-COMAN, cu privire la săvârșirea a trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu”, precizează Direcția Națională Anticuropție

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *