Sunteti aici:StiriMinistrul Sănătății avertizează: „Ne putem întoarce la Starea de Urgență!”.

Ministrul Sănătății avertizează: „Ne putem întoarce la Starea de Urgență!”.

Publicat in data

Comportamemtul afișat de o parte a populației, în ultimele două zile, ne poate conduce înapoi la „Starea de Urgență”, a avertizat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, astăzi, într-o intervenție la Antena3.

Tataru a precizat că urmatoarele 14 zile sunt cele care vor fi definitorii în privința măsurilor pe care trebuie să și le asume autoritățile, și că, în consecință, depinde doar de noi dacă aceste măsuri vor fi unele mai relaxate, sau va trebui să revenim la Starea de Urgență.

În acest două zile, atât unii agenți economici, cât și o parte a populației, au demonstart că nu au înteles corect ce trebuie sa facă si cum să se comporte, „ca și când s-a revenit la normalitate, ceea ce nu este cazul”, a spus ministrul:

„Dacă am relaxat anumite domenii le-am relaxat tocmai considerând că acestea sunt cele care ar putea fi cu cele mai puține repercusiuni. Avem două zile și în aceste două zile am văzut că atât agenții economici cât și o parte din populație au uitat să urmărească și acele reguli de funcționare și desfășurare a activităților (…)”.

Oficialul a mai subliniat că în următoarele 14 zile Comitetul Național pentru Situații de Urgență va urmări evoluția epidemiei, iar dacă rezultatele vor fi nefavorabile, vor urma noi măsuri restrictive, exitând chiar posibilitatea reinstituirii Stării de Urgență.

De altfel, președintele României, Klaus Iohannis, a subliniat și el în urmă cu câteva zile, că dacă se vor înmulți foarte tare cazurile de infecție cu Coronavirus, nu va avea nicio problemă să instituie din nou Starea de Urgență.

Eliminarea carantinării persoanelor care revin în țară dublează, de asemenea, riscul înmulțirii cazurilor de infecție, a mai precizat Ministrul Tăraru, astfel că ministrul de Interene trebuie să găsească soluții pentru a gestiona această situație.

INTRA IN DISCUTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...

Sotia patronului Nello Construct, condamnată la închisoare pentru că a bătut minori

In sfârșit, s-a facut dreptate în cazul a două familii din Turda a căror...

Alte articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...