Ministrul Muncii Dragoş Pîslaru a cerut astăzi schimbarea procedurii de acordare a indemnizaţiilor sociale

Dacă ieri, în prima zi a dezbaterilor ce au loc la Palatul Parlamentului în cadrul Forumului Administraţiei Publice Locale, premierul Dacian Cioloş aducea în discuţie nevoia de a relansa tema regionalizării, astăzi, în cea de-a doua zi, ministrul Muncii Dragoş Pîslaru a declarat intenţia de a schimba procedura prin care se stabilesc indemnizaţiile şi prestaţiile sociale.

‘’Aş vrea să ridic altă problemă: vreau să înţelegem că procedura prin care stabilim indemnizaţiile şi prestaţiile trebuie schimbată. Avem 5,4 milioane persoane care primesc indemnizaţii şi beneficii. Avem situaţii paradoxale: persoane nevăzătoare care au permis de conducere“, a spus Dragoş Pîslaru.

Ministrul Muncii a atras atenţia că în prezent, Agenţiile Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) fac doar un control de documente în ceea ce priveşte potenţialii beneficiari de indemnizaţii sau prestaţii sociale, subliniind rolul important al primăriilor în selectarea acestora

În acest moment, AJPIS-urile au o situaţie paradoxală, în sensul că ele primesc dosarele de la dumneavoastră, de la primării. Dosarele vin şi, practic, AJPIS face doar un control de documente, dumneavoastră sunteţi cu controlul primar şi acesta e lucrul pe care trebuie să îl îmbunătăţim şi să îl schimbăm, tot programul legat de serviciile sociale integrate, în care să avem asistent social, asistent medical, consilieri şcolari în comunităţi. Începem de la cele marginalizate, pleacă de la ideea să ştim cu adevărat vulnerabilităţile oamenilor. După ce că nu avem bani, cei pe care îi avem îi cheltuim prost“, a declarat ministrul, concluzionând că: “Acesta este un mesaj important şi da, vor fi eforturi în următoarele şase luni pe partea legată de prestaţii şi plăţi, vom încerca să punem ordine, să avem interoperabilitatea bazelor de date pentru a putea face verificările, dar trebuie să lucrăm împreună. Este singura cale”.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii