Sunteti aici:SocialMinistrul Educaţiei a cerut Inspectoratului Școlar Cluj suspendarea învăţătoarei care a jignit un elev de clasa I de la Liceul de Muzică

Ministrul Educaţiei a cerut Inspectoratului Școlar Cluj suspendarea învăţătoarei care a jignit un elev de clasa I de la Liceul de Muzică

Publicat in data

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a cerut Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj suspendarea din funcţie a învăţătoarei care a jignit un copil de clasa întâi, pe care l-a făcut tâmpit, nebun şi „jumătate de creier”, iar vineri aceasta nu a mai intrat la clasă.

„Am cerut Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) suspendarea învăţătoarei, iar din această dimineaţă nu a mai intrat la clasă. Ca ministru, profesor şi părinte, nu am considerat normal ca învăţătoarea să continue în acest fel”, a spus, pentru Mediafax, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Consiliul Judeţean al Elevilor (CJE) Cluj cere demiterea învăţătoarei Monica Chiorean de la Liceul de Muzică „Sigismund Toduţă.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean al Elevilor spun că ”este inadmisibil ca învăţământul românesc să se confrunte cu nenumărate abuzuri asupra elevilor şi încălcări ale drepturilor acestora de către cadre didactice”.

”Consiliul Judeţean al Elevilor (CJE) Cluj denunţă comportamentul trivial al învăţătoarei Monica Chiorean de la Liceul de Muzică Sigismund Toduţă, care a adresat injurii şi apelative jignitoare unui elev de-al său din clasa întâi, lucru care poate fi dovedit printr-o înregistrare. Este inadmisibil ca învăţământul românesc să se confrunte cu nenumărate abuzuri asupra elevilor şi încălcări ale drepturilor acestora de către cadre didactice. Maltratarea elevului din înregistrare de către cadrul didactic Monica Chiorean reprezintă un exces de autoritate ce poate conduce la efecte grave asupra personalităţii şi formării elevului. În urma abuzului înfăptuit de Monica Chiorean, CJE Cluj solicită demiterea cadrului didactic respectiv”, afirmă reprezentanţii Consiliului Judeţean al Elevilor (CJE) Cluj într-un comunicat transmis vineri.

Reprezentanţii CJE mai spun că abuzul de la Liceul de Muzică dovedeşte faptul că elevii nu sunt consideraţi parteneri ai actului educaţional, ”ci sunt învăţaţi să se subordoneze, să se conformeze, să le fie frică de dascăli, de note şi de ceea ce nu ştiu”.

”Aceşti elevi, învăţaţi să îşi umilească colegii, să se supună, să fie îngroziţi să îşi apere principiile sunt departe de a fi educaţi într-un spirit democratic sau cel puţin civilizat, ceea ce doveşte că sistemul educaţional românesc continuă să promoveze nonvalori şi să formeze generaţii de persoane care nu vor fi capabile să îşi exercite şi să îşi apere drepturile”, mai spun elevii.

De asemenea, CJE Cluj îi îndeamnă pe părinţii elevului jignit de învăţătoare să intenteze o plângere penală împotriva acesteia, sub acuzaţia de abuz în serviciu, şantaj şi hărţuire a minorului fără capacitate de exerciţiu.

”Vom avea o întâlnire cu conducerea şcolii pentru a cere clarificări cu privire la acest caz. Totodată, încurajăm elevii şi părinţii să sesizeze toate cazurile asemănătoare de abuz din partea cadrelor didactice sau cazurile în care elevilor nu le sunt respectate drepturile în mediul şcolar”, a declarat Vladian Muşat, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Cluj.

Incidentele din clasa I, de la Liceul de Muzică „Sigismund Toduţă”, s-au petrecut de-a lungul mai multor săptămâni, în timpul lunii martie, învăţătoarea fiind înregistrată cu un reportofon pus de tatăl unei eleve în ghiozdanul acesteia.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj a declanşat o anchetă la Liceul de Muzică „Sigismund Toduţă” din Cluj-Napoca.

INTRA IN DISCUTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...

Sotia patronului Nello Construct, condamnată la închisoare pentru că a bătut minori

In sfârșit, s-a facut dreptate în cazul a două familii din Turda a căror...

Alte articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...