Mihai-Răzvan Ungureanu, numit de Parlament director al SIE

Mihai-Răzvan Ungureanu a fost numit, marți, director al SIE de plenul Parlamentului cu 278 de voturi ”pentru” și șase ”împotrivă”, din total de 284 de voturi valabil exprimate.

“Potrivit prevederilor art. 76, alin. 2 din Constituție și ale art 51, alin.7 din Regulamentul activităților comune ale Camerei Deputaților și Senatului, numirea în funcție se hotărăște cu votul majorității deputaților și senatorilor prezenți. Având în vedere faptul că din total de 554 de parlamentari au fost prezenți 289, din care care au votat ‘pentru’ 278, Birourile Permanente au constatat că a fost întrunită majoritatea necesară pentru numirea domnului Mihai-Răzvan Ungureanu în funcția de director al SIE”, se arată în hotărârea Parlamentului, prezentată plenului comun de către senatorul liberal Mario Oprea.

Votul a fost secret cu buletine de vot. Cvorumul necesar de prezență era de 278 de parlamentari.

Mihai-Răzvan Ungureanu a depus, marți, jurământul de învestitură în funcția de director al SIE în plenul reunit al Parlamentului.

După depunerea jurământului, noul șef al SIE a declarat că misiunea îl onorează și că nu va precupeți niciun efort pentru îndeplinirea ei.

“Această nouă calitate nu mă face mai puțin legat de dvs sufletește. Vă mulțumesc pentru încrederea acordată prin votul dvs și mulțumesc din nou președintelui Klaus Iohannis pentru nominalizarea făcută. Este o misiune care mă onorează și pe care cred că am știința să o fac, să o duc la bun sfârșit și pentru îndeplinirea căreia nu voi precupeți niciun efort”, a spus Ungureanu.

El le-a mulțumit parlamentarilor PNL pentru felul în care au susținut nominalizarea sa, cât și UNPR, UDMR, grupului democrat și popular, minorităților și parlamentarilor neafiliați.

“Mulțumesc colegilor de la UNPR care au înțeles să facă distincția între politica de partid și cea națională, între interesul strategic al României și ambițiile individuale. Doresc să le mulțumesc colegilor de la UDMR pentru sprijinul acordat și seriozitate. Doresc să le mulțumesc colegilor de la grupul democrat și popular pentru că s-au alăturat colegilor de la Partidul Socialist care astăzi se regăsesc alături de noi, tuturor deputaților minorităților naționale, colegilor care sunt neafiliați și care, prin acest vot, ca și la Strategia Națională de Apărare se găsesc alături de întreaga națiune”, a mai spus Ungureanu.

El a subliniat că “domeniul informațiilor nu poate și nu trebuie să fie contaminat politic”.

“Politica este exclusiv politica națională, iar profesioniștii sunt cei care pun în aplicare tot ceea ce înseamnă interesul nostru strategic. Îi apreciez pe toți oamenii politici din Parlament care s-au ținut departe de orice tip de abordare emoțională și prin aceasta au reușit să despartă apele odată pentru totdeauna sper în politica noastră”, a mai declarat Ungureanu.

Agerpres

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.