Acasă Stiri Miercuri a fost cea mai friguroasă zi de vară din ultimii 54...

Miercuri a fost cea mai friguroasă zi de vară din ultimii 54 de ani

Miercuri, 19 august, a fost cea mai friguroasă zi de august din 1961, de când Administraţia Naţională de Meteorologie face măsurători. Vremea s-a răcit brusc începând de miercuri, în unele localităţi din sud-estul şi centrul ţării înregistrându-se temperaturi de 14 grade, un record negativ pentru luna august, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Vremea va continua să fie rece pentru această perioadă şi în zilele următoare, cu maxime care se vor situa între 15 şi 25 de grade, şi între 8 şi 18 grade, arată ANM.

Vineri, cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua, iar vântul va prezenta unele intensificări în cursul zilei. Temperatura maximă va fi de 19…20 de grade, iar cea minimă de 13…14 grade.

Deşi valorile termice vor creşte uşor faţă de ziua precedentă în cea mai mare parte a ţării, vremea va fi răcoroasă sâmbătă. Cerul va avea înnorări temporare şi, cu precădere în cursul zilei va ploua pe arii extinse la munte şi în regiunile vestice, local în cele sudice şi centrale şi cu totul izolat în rest.

Pe arii restrânse, cantităţile de apă pot fi mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane şi în sud-estul teritoriului.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 şi 26 de grade, iar cele minime se vor încadra între 8 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 18…19 grade pe litoral.

Duminică, valorile termice vor continua să crească uşor, dar se vor menţine mai coborâte decât normele climatologice specifice perioadei. Cerul va mai avea înnorări temporare şi trecător va mai ploua, local la munte şi izolat în restul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe litoral.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 şi 26 de grade, iar cele minime se vor încadra între 6 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 18…19 grade pe litoral.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version