Marian Oprişan, achitat de judecătorii clujeni

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, vicepreşedinte PSD, trimis în judecată de DNA în 2006, pentru fapte de corupţie, a fost achitat, vineri, decizia magistraţilor Judecătoriei Cluj-Napoca nefiind definitivă.

Potrivit deciziei instanţei, Marian Oprişan a fost achitat pentru infracţiunile de utilizare a creditului în alte scopuri, abuz în serviciu şi fals intelectual.

Instanţa a dispus, de asemenea, încetarea procesului penal împotriva preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, pentru infracţiunea de uz de fals.

Magistraţii au decis încetarea procesului penal şi în cazul vicepreşedintelui CJ Vrancea, Mircea Diaconu, pentru infracţiunile de care a fost acuzat.

Totodată, magistraţii au dispus şi achitarea lui Ion Costeanu, directorul Direcţiei Tehnice din Consiliul Judeţean Vrancea, pentru infracţiunea de complicitate la abuz în serviciu, instanţa dispunând, totodată, încetarea procesului penal pentru complicitate la fals intelectual şi uz de fals.

Instanţa a decis achitarea şi în cazul Valeriei Teodorescu, directorul Direcţiei Economice din CJ Vrancea, pentru abuz în serviciu, complicitate la această faptă şi complicitate la utilizarea creditului în alte scopruri şi încetarea procesului penal împotriva acesteia pentru fals intelectual şi uz de fals.

Un alt inculpat în acest dosar, Liviu Rusu, fost şef Serviciu Drumuri şi Poduri din Direcţia Tehnică a Consiliului Judeţean Vrancea, a fost achitat pentru complicitate la abuz în serviciu. De asemenea, instanţa a decis încetarea procesului penal în cazul său pentru complicitate la fals intelectual şi uz de fals.

Instanţa a mai decis şi achitarea lui Valeriu Iacob, fost diriginte de şantier, pentru complicitate la abuz în serviciu şi a dispus încetarea procesului penal pentru fals intelectual şi complicitate la uz de fals.

Magistraţii Judecătoriei Cluj-Napoca au mai decis ridicarea sechestrului asigurător pus de procurori prin decizii din 2005 şi 2006 pe mai multe bunuci ale lui Marian Oprişan şi ale celorlalte persoane judecate în acest dosar.

Sentinţa magistraţilor Judecătoriei Cluj-Napoca nu este definitivă, putând fi contestată cu apel.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii