MANIFESTĂRI DE ZIUA INTERNAŢIONALĂ A ROMILOR

romi

 

O serie de manifestări dedicate Zilei Internaţionale a Romilor vor fi organizate în perioada 8 – 14 aprilie de Consiliul Judeţean Cluj, în colaborare cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj şi Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj, precum şi cu alte instituţii de cultură aflate în subordinea Consiliul Judeţean Cluj.

Consiliul Judeţean Cluj anunţă că manifestările vor începe luni, la ora 10,00 în cadrul Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga” unde va avea loc o expoziţie de cărţi dicate culturii romilor, o festivitate de premiere a elevilor din clasele I-IV, participanţi la concursul de creaţie literar-artistică pe teme de cultură romă desfăşurat la nivelul şcolilor din judeţul Cluj în perioada precedentă. Vor putea fi admirate şi o serie de obiecte meşteşugăreşti, realizate de artizani romi.

Un tur de cunoaştere de către o serie de elevi selectaţi de la nivelul judeţului Cluj a valorilor culturale specifice romilor va avea loc Marţi, 9 aprilie. Circuitul presupune vizitarea unor obiective precum: Organizaţia neguvernamentală, World Vision, filiala Cluj, Organizaţia neguvernamentală, Amare Prhala – Fraţii Noştri Cluj.

Ziua de 8 aprilie a fost adoptată drept Ziua Internaţională a Romilor în anul 1971, cu ocazia Primului Congres Internaţional al romilor de pretutindeni care a avut loc la Londra.

Ionela Romaniuc

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii