MAI a dispus măsuri speciale pentru UNTOLD

La nivelul MAI s-au dispus măsuri speciale pentru buna desfășurare a festivalului Untold, care va începe săptămâna viitoare în municipiul Cluj. Aceste măsuri suplimentare luate pentru siguranța participanților vizează menținerea și asigurarea ordinii publice în gări/aeroporturi/mijloace de transport, la locurile de desfășurare a evenimentelor organizate în cadrul festivalului, precum în zonele de cazare a turiștilor români și străini care se vor afla în Cluj pentru festival.

Poliția Română va asigura fluidizarea, restricționarea și, după caz, devierea traficului rutier pe traseele și în zonele de desfășurare a concertelor. Efectivele de ordine publică vor fi pregătite să intervină pentru aplanarea eventualelor stări conflictuale și soluționarea situațiilor de încălcare a normelor legale.

În compunerea dispozitivelor vor fi incluși polițiști vorbitori de limbi străine, având în vedere numărul mare de cetățeni străini care vor participa la festival. De asemenea, Poliția de Frontieră a dispus măsuri pentru fluidizarea traficului, precum și pentru prevenirea încălcării normelor legale, în punctele de trecere a frontierei.

Pompierii vor fi pregătiți să intervină pentru prevenirea incendiilor, pentru limitarea și înlăturarea efectelor situațiilor de urgență, precum și pentru acordarea primului ajutor medical de urgență. În perioada premergătoare organizării festivalului, au fost efectuate controale specifice pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la obiectivele unde se desfășoară evenimente în cadrul festivalului, la locurile de cazare și, după caz, pe traseele de deplasare a spectatorilor.

La ediția din anul 2015 pe întreaga durată de desfășurare a festivalului au fost prezenți aproximativ 260.000 spectatori.

Recomandăm participanților la aceste evenimente să evite implicarea în orice fel de conflict, să nu răspundă provocărilor, să nu consume băuturi alcoolice în exces și nici substanțe interzise, să manifeste atenție la bunurile personale, să sesizeze echipajele de poliție și jandarmerie sau organizatorii cu privire la producerea oricărui incident, iar în caz de urgență să apeleze numărul unic 112.

De la începutul sezonului estival, MAI a gestionat peste 65 de evenimente de amploare — manifestări cultural artistice și sportive, concerte etc., cu o prezență importantă a publicului, nefiind înregistrate situații deosebite.

Din dispoziția ministrului afacerilor interne, Petre Tobă, evenimentele cu participarea unui public numeros sunt tratate cu toată atenția de către structurile MAI, fiind mobilizate resurse umane și logistice suplimentare pentru prevenirea oricăror situații de risc pentru siguranța cetățenilor.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii