Magistrații clujeni l-au trimis după gratii pentru 30 de zile pe primarul municipiului Baia Mare

Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare, a fost arestat pentru 30 de zile, miercuri seara, în urma audierilor de la Tribunalul Cluj, care au durat peste șase ore, cu o seară înainte fiind reținut sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită, în forma continuată.

”La Tribunalul Cluj s-a judecat solicitarea DNA privind luarea măsurii arestării preventive față de primarul Cherecheș și s-a motivat pe existența unui pericol pentru ordinea publică. Noi am încercat să dovedim că o asemenea măsură extremă privativă de libertate nu este necesară și am cerut control judiciar. Noi susținem că, în raport de probele existente, nu s-a reușit să se dovedească flagrantul, colegul meu susținând că este o provocare, ținând cont de faptul că banii au fost înseriați cu o zi înainte”, a menționat Tiberiu Ban, avocatul primarului, care a mai spus că va contesta decizia instanței.

La rândul său, Cătălin Cherecheș a declarat jurnaliștilor că ”suntem în campanie electorală în România”, dar că are încredere în instanță și în perioada aceasta”, făcând aluzie că ne aflăm în Săptămâna Patimilor.

Potrivit procurorilor DNA, Cherecheș, în anul 2014, în calitate de primar, i-a propus unei persoane, denunțător în cauză, să ocupe o funcție de conducere în cadrul clubului sportiv F.C.M. Baia Mare, propunere cu care acesta a fost de acord, conform unui comunicat al DNA. Astfel, primarul municipiului Baia Mare i-a promis acesteia sprijin financiar pentru achitarea datoriilor clubului de fotbal, dar și pentru continuarea în bune condiții a activității clubului, cu condiția ca o parte din banii primiți să-i revină lui. În urma înțelegerii dintre aceștia, Cherecheș a primit în perioada martie-august 2015 de la persoana în cauză, suma de 70.000 lei, în mai multe rânduri, atât direct, precum și prin intermediar, spun procurorii.

Conform celor spuse de la Direcția Națională Anticorupție în perioada următoare, edilul, pentru a propune Consiliului local al municipiului Baia Mare susținerea financiară a clubului de fotbal cu suma de 1.000.000/ 1.200.000 lei, a solicitat ca denunțătorul să cesioneze o societate comercială pe numele unei anumite persoane.

Totodată, primarul Cătălin Cherecheș, i-a cerut persoanei respective suma de 400.000 lei, la data de 14 aprilie 2016, bani ce reprezentau mai mult de jumătate din sponsorizarea pe care o firmă o făcuse anterior clubului. Astfel, opt zile mai târziu, edilul i-a transmis denunțătorului să nu scoată din bancă decât sume cuprinse între 10.000 și 30.000 lei, fapt pe care acesta în cele din urmă l-a îndeplinit. În 26 aprilie procurorii anticorupție au procedat la constatarea infracțiunii flagrante, asupra inculpatului Cherecheș, fiind găsită suma de 30.000 lei.

Laura Ciobăniță

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii