Luni începe Bac-ul olimpicilor, dar și evaluarea elevilor din clasa a II-a

Elevii din clasa XII-a, care fac parte din loturile naționale care participă la competițiile internaționale. se pot înscrie astăzi și mâine la secretariatele şcolilor pentru sesiunea specială a examenului de Bacalaureat.

Săptămâna viitoare, luni și marți vor fi evaluate, oral, cunoştinţele de Limba română.

Pe 20 şi 21 mai, se testează competenţele digitale.

Între 22 şi 23 mai, se suţine proba orală la limba străină.

Probele scrise încep pe 25 mai, cu cea la Limba şi literatura română. Urmează, pe 26 mai, testarea obligatorie a profilului. Pe 27 mai, candidaţii vor susţine proba la alegere a profilului şi specializării.

Prima sesiune ordinară a examenului de Bacalaureat va fi susţinută de restul elevilor între 25 — 29 mai.

Luni încep și evaluările naţionale ale elevilor de clasa a II-a. Urmează clasele a IV-a și a VI-a

Luni încep evaluările naţionale ale elevilor de clasa a II-a. Prin intermediul lor, învăţătorii vor afla care este nivelul copiilor la Limba română – scris şi citit, precum şi la Matematică.

Luni, 18 mai, testarea se va ţine la disciplina Limba română – scris, 19 mai – Limba română – citit, 20 mai – Matematica, 21 şi 22 mai – Limba maternă, scris şi citit.

Fiecare testare va dura 30 de minute și va fi de dificultate medie.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au precizat că aceste testări sunt elaborate după modelul testelor naţionale şi nu vizează cunoştinţele acumulate la clasă, ci evaluează deprinderi şi competenţe pe care curriculumul trebuie să le formeze copiilor.

Rezultatele nu se trec în catalog, sunt comunicate fiecărui părinte şi stau la baza planurilor individualizate de învăţare pe care învăţătorii trebuie să le construiască pentru elevii la care descoperă anumite probleme.

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.