Luminile din centrul Clujului se vor stinge mâine seara pentru o oră, în cadrul manifestărilor de „Ora Pământului”

Primăria Cluj-Napoca anunță că, sâmbătă, 28 martie 2015, între orele 20.30 şi 21.30, iluminatul din centrul orașului va fi oprit, pentru a marca cea de-a 7-a ediție a Earth Hour România („Ora Pământului”).

Totodată, pe platoul din Piaţa Unirii va fi transmis mesajul ”Earth Hour”, alcăuit din lumânări.

Manifestarile vor începe la ora 18.00, cu o proiecție de film documentar la Cinematograful Mărăști, intrarea fiind liberă.

”Anul acesta este un moment de cotitură la nivel internațional în ceea ce privește politicile și angajamentele statelor din întreaga lume pentru a încetini încălzirea globală și a atenua impactul schimbărilor climatice. În decembrie vor avea loc negocierile finale între statele membre ONU privind țintele de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră – principalul factor ce determină creșterea temperaturilor și alte probleme conexe de mediu. De aceea, Earth Hour are anul acesta o însemnătate și un rol aparte, pentru că poate canaliza vocea a două miliarde de susținători într-un scop comun esențial, de care depinde chiar supraviețuirea noastră pe această planetă: convingerea liderilor lumii că nu mai este timp pentru amânări sau justificări și că acum este momentul pentru asumarea unor ținte și a unor responsabilități ambițioase, pe măsura provocărilor cu care ne confruntăm”, se arată într-un comunicat al primăriei clujene.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii