centura sud

PSD îi cere lui Șulea să facă public graficul lucrărilor pentru Centura Sud

Centura de Sud a localității Florești este o investiție necesară și urgentă pentru viața de zi cu zi a contribuabililor din localitate și din zona metropolitană, cea mai viabilă variantă pentru a descongestiona traficul din Florești.

„Având în vedere potențialul de dezvoltare atât din punct de vedere calitativ cât și cantitativ, construcția Centurii de Sud trebuie să fie obiectivul numărul unu al floreștenilor.

Este inadmisibil ca o neputință adminstrativă, tărăgănare, să blocheze dezvoltarea Floreștiului și implicit să afecteze caliatatea vieții locuitorilor din Florești.

Îi solicităm pe această cale primarului Horia Șulea, luând în considerare principiul transparenței administrative, să prezinte public stadiul lucrărilor la Centura Sud a Floreștiului, elementele de blocaj și responsabilii pentru nerealizarea centurii.

Îi reamintim primarului Horia Șulea că vremelnic conduce cea mai mare comună din România, comună care depășește ca număr de locuitori multe municipii  și că trebuie să dea dovadă de seriozitate și competență administrativă” a declarat Mihai Curteanu, secretar executiv al PSD Florești.

Primarul comunei Florești, Horia Șulea a declarat despre stadiul lucrărilor la Centura Sud că a fost reziliat contractul cu firma Diferit și urmează să fie găsită o altă firmă care să finalizeze această centură.

”Asa dupa cum stiti, contractul cu cei de la Diferit SA (castigatorul licitatiei pentru executie Drum de Legatura Sud) a fost reziliat. Daca ei nu vor sa lucreze sau nu sunt lasati de altii sa lucreze, sa fie sanatosi. De asemenea, eu nu voi ceda la santaje precum, de exemplu, se mareste pretul sau nu execut lucrarea. Ei si-au asumat prin licitatie un pret de executie, Legea permite actualizarea cu inflatia si atat. La Floresti nu e loc de povesti cu acte aditionale si preturi umflate fata de cele asumate la licitatie. Asa ca vom cauta pe cineva cine sa vrea si sa poata sa lucreze. Ne dorim sa reluam licitatia. Pana acolo mai sunt o serie de aspecte juridice”, anunța în noiembrie primarul Horia Șulea.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare