Acasă Social Leul cel Curajos aduce la Cluj un mare premiu de la Viena

Leul cel Curajos aduce la Cluj un mare premiu de la Viena

Katie și Leul Curajos/ Foto: Asociația Little People

Asociaţia Little People România a primit joi, 27 iunie Marele Premiu pentru Integrare Socială al Fundaţiei ERSTE. Ceremonia a avut loc la Viena, iar proiectul clujean „Nu Mi-e Frică!” a fost ales din peste 2.000 de aplicaţii provenite din 13 ţări europene.

Proiectul clujenilor de la Little People a fost elaborat pentru a crea “un standard de calitate a intervenţiilor psihosociale oferite în sprijinul copiilor şi tinerilor bolnavi de cancer şi a familiilor acestora”, potrivit reprezentanților asociației. Aplicaţia funcţionează deja în 7 centre oncopediatrice din Cluj,  Bucureşti, Timişoara şi Iaşi, precum şi în două secţii oncopediatrice din Republica Moldova.

Leul care consiliază

„Eroul”programului este Leul cel Curajos, personaj care îi întâmpină pe cei mici cu activităţi şi jocuri adaptate vârstei lor, menite să îi ajute să se familiarizeze cu situaţia de boală, să lupte cu ea, să înţeleagă se întâmplă cu ei, să îi pregătească pentru diverse proceduri medicale, să-i înveţe importanţa acestora şi a tratamentului. Mai mult, Leul cel Curajos le prezintă micilor pacienţi metode creative de management al durerii, cum să reducă spaimele şi stresul internării, îi ajută să se adapteze în mediul spitalicesc.

Competiţie strânsă

7% din cele mai bune aplicaţii din fiecare ţară au fost incluse în etapa următoare de evaluare. Au intrat aici 24 de organizaţii non-guvernamentale din România, ce desfăşoară proiecte de integrare socială. La final, 136 de proiecte au fost desemnate ca fiind finaliste ale Premiului Fundaţiei Erste pentru Integrare Socială 2013 și prezentate juriului. Potrivit organizatorilor, competiţia a fost foarte strânsă, cu un nivel ridicat al proiectelor, atât din punct de vedere al gradului de inovaţie socială cât şi prin prisma resurselor implicate şi a rezultatelor obţinute. Evaluarea aplicaţiilor înscrise a fost completată de vizite în teren din partea unei echipe de experţi a fundaţiei. Vizitele s-au desfăşurat în perioada februarie-aprilie 2013 şi au urmărit cunoaşterea organizaţiilor finaliste şi a rezultatelor proiectelor care au produs o schimbare reală şi relevantă în comunităţile lor.

Trei proiecte, toate finaliste

„Asociaţia Little People a înscris în cadrul acestei competiţii trei proiecte, programul de suport psiho-social “Nu Mi-e Frică!” destinat copiilor şi adolescenţilor bolnavi de cancer din România, campania de promovare şi strângere de fonduri pentru participarea echipei paralimpice române la Jocurile de la Londra din 2012 şi comunitatea adolescenţilor români supravieţuitori de cancer – Temerarii. Pentru prima dată în istoria competiţiei, toate cele trei proiecte înscrise de către Little People au fost selectate în rândul finaliştilor”, a precizat Katie Rizvi, vice-preşedinte şi fondator Asociaţia Little People România

Membrii asociaţiei Little People şi-au început activitatea cu mai bine de 16 ani în urmă, în Cluj-Napoca din dorinţa de a a ajuta copiii bolnavi de cancer prin intermediul unui program de suport psihosocial creat special pentru aceştia. În 2006 asociaţia a înființat Clubul Temerarii, al adolescenţilor români supravieţuitori de cancer, reunind peste 300 de membri din peste 85 de localităţi.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version