“Lesedi La Rona” – Diamantul record nu a fost cumpărat de nimeni

“Lesedi La Rona” cu 1.109 carate şi de mărimea unui mingi de tenis, este cel mai mare diamant descoperit în ultimii peste 100 de ani și primul de aceste dimensiuni propus vreodată spre vânzare la o licitație.

Deşi în ultimele luni vânzările de pietre prețioase au înregistrat un mare succes, cel mai mare diamant brut din lume nu a fost cumpărat de nimeni la o licitaţie organizată aseară la Londra, fiindcă nu s-a ajuns la preţul de rezervă de 70 de milioane de dolari, relatează AFP.  Cea mai ridicată propunere a fost de 61 de milioane de dolari, la licitaţia casei Sotheby’s.

Cererea de pietre de această mărime este fără îndoială saturată. Instabilitatea piețelor, provocată de Brexit, a contat și ea poate“, a spus Tobias Kormind, director al retailerului online 77Diamonds.com.

“Lesedi La Rona” a fost descoperit acum nouă luni în Botswana. Prin mărimea sa, el intră în Top 5, alături de “Cullinan”, “Excelsior”, “Star of Sierra Leone” și “Incomparable”.

Recordul istoric al celui mai mare diamant din lume continuă să fie deținut de legendarul “Cullinan”, de 3.016,75 de carate, descoperit în 1905 în Africa de Sud. El a fost transformat în nouă diamante pentru Bijuteriile Coroanei britanice. Cele mai mari, de 530 și respectiv 317 carate, împodobesc sceptrul și coroana regală, ambele expuse la Turnul Londrei.

Recordul la vânzare s-a atins în 9 mai, când un diamant brut de 813 carate a fost vândut de compania minieră Lucara Diamond cu prețul de 63 de milioane de dolari.

Sursa: AGERPRES

Foto: Cbc.ca

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii