DSC_0738[1] (1)

Jurnalistul Realitatea TV, Cosmin Stan, a participat astăzi la o întâlnire cu studenţii Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării. Acesta le-a împărtăşit viitorilor jurnalişti experienţa sa de om de televiziune, dar şi obstacolele pe care le-a avut de depăşit.

„Meseria asta o faci doar dacă îţi place cu adevărat. Dacă nu eşti dispus să faci niciun sacrificiu, dacă nu vrei să renunţi, în primul rând, la viaţa personală, mai gândiţi-vă dacă vreţi să deveniţi jurnalişti”, le-a transmis Cosmin Stan studenţilor.

Cosmin Stan şi-a început activitatea jurnalistică la Neptun TV Constanţa, ajungând apoi la instituţii de presă naţionale, precum PRO TV sau Realitatea TV, unde se află în prezent. Amintindu-şi de începuturile sale în acest domeniu, jurnalistul spune că drumul nu a fost uşor, dar a fost unul frumos. „Eram tot timpul pe teren. Întotdeauna altundeva. La Mangalia, peste două ore la Constanţa, peste două ore altundeva. A fost o perioadă foarte grea, dar foarte frumoasă. Era o presiune extraordinară”, povesteşte jurnalistul.

Una dintre cele mai mari realizări ale lui Cosmin Stan a fost câştigarea premiului Emmy (2008), de către echipa Ştirilor PRO TV, din care a făcut parte ca realizator al unor reportaje din campania „Tu ştii ce mai face copilul tău?”. „Am luat premiul Emmy. Ce putea fi mai frumos? Au fost cele mai fericite momente din viaţa mea şi în afară de momentul în care s-a născut băieţelul meu, acum trei ani, nu am trăit o fericire mai mare”, îşi aminteşte el.

În final, Cosmin Stan le-a dat câteva sfaturi micilor jurnalişti: „E nevoie de foarte multă muncă până să câştigaţi recunoaşterea şi aprecierea colectivului şi în final a publicului. E nevoie de foarte multă pasiune”.

Vizita lui Cosmin Stan la Cluj face parte dintr-o serie de întâlniri cu jurnalişti de prestigiu, organizate periodic de către Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării.

 

Alexandra Omenişan

Foto: Alexandra Oniţa