biciclist

Joi are loc, la Cluj, a 90-a ediție a Marșului Bicicliștilor

Joi, 16 aprilie, se va desfășura la Cluj-Napoca a 90-a ediție a Marșului Bicicliștilor Clujeni. Întâlnirea participanților va fi în Piața Unirii, începând cu ora 18,00.

Marșul va dura circa o oră și jumătate și va străbate zona centrală a Clujului și cartierele Mănăștur și Grigorescu, pe traseul: Piața Unirii — bd. Eroilor — piața A.Iancu — bd. 21 Decembrie 1989 — str. Memorandumului — Cl. Motilor — Cl. Mănăștur — Cl. Florești — str. Bucium — bd. 1 Decembrie 1918 — pasarela peste Someș — Pista biciclete mal Somes — str. Uzinei Electrice — al. Stadion — str. G.Cosbuc – str.I.Hossu — str. E.Isac — str. P.Maior — str. Napoca — p-ta Unirii.

Scopul manifestării îl reprezintă promovarea utilizării bicicletei ca o componentă esențială a mobilității urbane durabile și alternativă viabilă la transportul automobilistic, alături de transportul în comun și deplasarea pietonală.

Un nou proces intentat Primăriei

”Momentul este legat și de continuarea refuzului Primăriei de a face publice detaliile proiectelor avizate în 9 martie 2015 de către Comisia Municipală de Sistematizare a Circulației privind piste de biciclete pe 17 străzi, fapt solicitat de CCN și ignorat de Primărie, care nu a răspuns în termenul legal la cererea de acces la informații de interes public depusă conform Legii 544/ 2001, nici la reclamația administrativă înaintată, conturâdu-se perspectiva unui nou proces contra Primăriei pentru a deveni publice actualmente necunoscutele planurile concrete, adoptate oricum fără a consulta organizațiile de bicicliști, cu încălcarea prevederilor legale privind transparența decizională și stârnind mare îngrijorare în comunitatea biciclistică și în rândul cetățenilor interesați de mobilitate urbană durabilă, deoarece aceasta ascudere a intentiilor ridica mari suspiciuni cu privire la calitatea acelor noi piste proiectate, dat fiind că majoritatea celor realizate în concret până acum sunt o bătaie de joc din punct de vedere calitativ și un atentat, nu un sprijin, la adresa promovarii utilizării bicicletei.” – se arată într-un comunicat al organizatorilor marșului.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii