foto: prosport.ro

„Șepcile roșii” au pierdut cu 0-1 partida cu FC Brașov, și au ajuns pe locul 13 în clasament, primul care „asigură” retrogradarea în liga secundă.

De această dată, Universitatea a fost învinsă de proprii săi jucători, de portarul Veselovsky și de fundașul Skvorc, în minutul 72.

Braşovenii au început partida în forţă şi, în minutul 3, Marian Constantinescu a încercat o pasă pe un culoar liber, însă portarul Veselovsky a ieşit la timp şi a oprit pericolul. „U” Cluj a dominat jocul în prima repriză și a ratat cu seninătate o ocazie uriașă de gol prin Castillion, în minutul 27. Lungu l-a pus la grea încercare pe portarul brașovean, în minutul 60, după care jucătorii gazdă s-au năpustit spre poarta clujeană.

Veselovsky și-a salvat coechipierii, în trei rânduri, însă în minutul 72 a ieșit copilărește la o centrare, mingea l-a depășit, iar aceasta s-a lovit de Skvorc, după care s-a scurs în poarta goală.

Ultimul sfert de oră al partidei a fost unul anost, cu jucătorii clujeni incapabili să mai amenințe poarta adversă, și cu cei ai Brașovului jucând mai mult la trecerea timpului.

Universitatea Cluj a ajuns la al patrulea meci fără gol marcat şi s-a „instalat” pe primul loc retrogradabil. Echipa clujeană nu are un meci deloc ușor nici în etapa viitoare, când va întâlni, pe Cluj Arena, pe FC Botoșani.

Echipele:
FC Brașov: Fl. Iacob – G. Matei, Novakovic, Leko, Cr. Ganea – Juric, Zlomislic – M. Constantinescu (Cip. Străuţ ’85), Aganovic, Bencun (Ş. Moraru ’90+3) – Ţîră (L. Ganea ’78)

U Cluj: Veselovsky – Jovanovic, Skvorc, Neag, Bambara – R. Costin (Calcan ’78), A. Lungu – N. Viveiros (Gravenberch ’60), Ceppelini, Mengolo – Castillion (Lemnaru ’68)