Învinge dependența de tutun! Recâștigă-ți sănătatea!”

În fiecare an cea de-a 3-a zi de joi a lunii noiembrie marchează Ziua Naţională fără Tutun. Anul acesta în perioada 23 – 30 are loc o campanie care are ca scop informarea şi sensibilizarea populaţiei cu privire la riscurile generate de consumul de tutun. Totodată, campania vizează și populaţia nefumătoare. Aceștia din urmă sunt atenționați cu privire la riscurile la care se supun prin inhalarea fumului de ţigară, aşa numitul “fumat pasiv”.

Statisticile Societăţii Române de Pneumologie spun că în România, se fumează zilnic peste 5 milioane de pachete de ţigări, iar aproximativ 85% dintre pacienţii cu cancer bronhopulmonar sunt fumători. Interesant este însă, că 89% dintre fumătorii din ţara noastră şi-ar dori să reducă numărul ţigărilor sau să renunţe complet la fumat.

Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Cluj în colaborare cu Societatea Română de Cancer Cluj vor avea în această campanie activităţi de discuţii interactive în şcoli, cu distribuţie de pliante precum şi prezentarea campaniei în şedinţele lunare ale medicilor de familie si ale asistenţilor comunitari din judeţ.

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.