Inspecţia Muncii a aplicat amenzi în valoare de peste 290.000 de euro

Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 4 – 8 iulie 2016, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 1.306.500 de lei, adică 290.333 de euro.

Au fost depistate 99 de persoane care desfăşurau activităţi fără forme legale. În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel naţional s-au aplicat amenzi în valoare de 978.000 de lei din care 760.000 de lei pentru muncă la negru.

Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut o propunere de cercetare penală a unui angajator din judeţul Argeş. Au fost sancţionaţi 310 angajatori.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 328.500 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 52 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Au fost sancţionaţi 678 angajatori în domeniu.

”Prin acţiunile inspectorilor de muncă vrem să creştem la nivelul aşteptărilor pe care le are societatea de la o instituţie cu atribuţii de control. Rezultatele înregistrate ne arată că este nevoie de eforturi conjugate care să îmbine prevenţia cu sancţiunile aplicate gradual, în funcţie de prevederile legale. Controlul fiecărui angajator presupune informare şi comunicare dar trebuie înţeles că toleranţa este şi rămâne zero faţă de încălcarea legii.” –Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii