Înşelăciune cu locuri de muncă. O tânără de 25 de ani a fost aruncată după gratii

Poliţiştii clujeni au identificat şi reţinut, pentru 24 de ore, o tânără bănuită de comiterea unor infracţiuni de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

La data de 23 aprilie a.c., în urma cercetărilor efectuate, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au organizat o acţiune de depistare, în flagrant delict, a unei femei bănuite de comiterea de înşelăciuni şi fals în înscrisuri.

În fapt, în perioada 18-22 aprilie a.c., femeia de 25 de ani, din Cluj-Napoca, ar fi indus în eroare patru persoane şi ar fi obţinut foloase patrimoniale injuste, cauzând un prejudiciu total de 7.200 de lei.

Astfel, cea în cauză şi-ar fi declinat în faţa persoanelor vătămate o falsă calitate, cea de reprezentant al unei societăţi comerciale, şi ar fi propus acestora un loc de muncă în cadrul societăţii. Pentru ocuparea funcţiei, femeia ar fi precizat persoanelor vătămate că se impune urmarea unui curs de specializare şi ar fi pretins în acest scop suma de 1.800 de lei. Totodată, femeia ar fi semnat în fals, în numele societăţii de care se folosea, două contracte de muncă.

În urma sesizărilor, la data de 23 aprilie a.c., poliţiştii au reuşit depistarea femeii în flagrant delict. Activitatea acesteia a fost întreruptă de către organele legii înainte de a primi 1.800 de lei, sumă pretinsă persoanei vătămate pentru urmarea cursului de specializare.

În baza probatoriului administrat, în cauză se continuă cercetările pentru săvârşirea a 4 infracţiuni de înşelăciune, o infracţiune de tentativă la înşelăciune şi 2 infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii